Terug naar Nieuws

Cito toetsen

Gepubliceerd op: , door: OBS De Noordkaap
Cito toetsen

In deze maand worden in alle groepen de M-toetsen (Midden) van ons Cito leerlingvolgsysteem afgenomen.

In deze maand worden in alle groepen de M-toetsen (Midden) van ons Cito leerlingvolgsysteem afgenomen. De uitslag van deze toetsen gebruiken we o.a. om uw kind te volgen en uw kind het onderwijs te bieden dat hij of zij nodig heeft.

De kinderen van groep 1 en 2 maken deze Cito toetsen niet. Wij maken bij de kleuters gebruik van de leerlijnen. Hiernaast ziet u een klein stukje van deze leerlijnen. Alle leerlingen maken een bepaalde groei door. De meeste kinderen kunnen bijvoorbeeld al de telrij vanaf 1 als een opzegversje opzeggen wanneer ze op school komen (0). In de eerste helft van groep 1 leren ze de telrij van 1 tot 10 op te zeggen (1a). In de tweede helft van groep 1 kunnen ze voorwerpen t/m 10 tellen (1b). De leerkracht scoort wanneer een onderdeel goed beheerst wordt. Op deze manier kunnen wij de doorgaande lijn in de ontwikkeling van uw kind goed volgen.

Ventilatie

Gepubliceerd door: OBS De Noordkaap
Het ventileren op scholen is nu vaak in het nieuws.
 

Kinderen vrij op vrijdag 4 februari

Gepubliceerd door: OBS De Noordkaap
Op vrijdag 4 februari maakt het team gebruik van de marge-uren. De kinderen zijn deze dag vrij. We gebruiken deze dag om de Cito resultaten te analyseren en de nieuwe plannen voor de komende periode te schrijven.
 

OBS de Noordkaap

Clusterdirecteur: Jaap Spelde

Schoolcoördinator: Jan Paul Siebelink

Huningaweg 8
9682 PB, Oostwold
0597 - 552121
obsdenoordkaap@sooog.nl