Luchtkwaliteit op De Noordkaap

Het gebouw waar we in zitten is door een technisch bedrijf bekeken en hieruit blijkt dat wij met de deuren en de ramen dicht ruim aan de normen kunnen voldoen. Nu de winter komt zou dat ook erg prettig zijn. We zijn begonnen met het sluiten van de deuren en ramen. In één lokaal is nu een CO2 meter geplaatst die we gedurende de dag in de gaten houden. De gedachte hierachter is dat de concentratie CO2 vergelijkbaar is met de mogelijke concentratie aerosolen. Alleen zijn deze aerosolen niet te meten en CO2 wel.

Mocht tijdens deze metingen blijken dat de waarden te hoog liggen, zullen aanvullende stappen ondernomen moeten worden. Tot nu toe hebben we de waarde van 1000 ppm CO2 nooit gehaald tijdens metingen. Tot 1000 ppm is goed. 1000 ppm tot 1400 ppm is acceptabel voor kortere tijden vanaf 1400 ppm is onwenselijk.

Hieronder de meting van vrijdag 2 oktober, met gesloten ramen en deuren in het lokaal van groep 6/7/8:

8.30 uur:         620 ppm

9.30 uur:         818 ppm

10.30 uur:       766 ppm

11.30 uur:       879 ppm (hier was de gehele groep 6/7/8 in één lokaal aanwezig)

12.30 uur:       687 ppm

13.45 uur:       733 ppm

In de buitenlucht was de waarde 468 ppm.

Zakelijke ouderavond gaat niet door

Vanwege de geldende beperkingen omtrent het Covid-19 virus gaat de zakelijke ouderavond vanavond niet door.

Naschoolse activiteiten

Op woensdagmiddag wordt iedere week een sportactiviteiten georganiseerd in de sporthal bij school.